Waarvoor kan je bij mij terecht? 

Jullie kunnen bij mij terecht tijdens de zwangerschap, de arbeid en na de geboorte. Indien het even niet loopt zoals gepland kunnen jullie ook steeds bij mij terecht. 

Zwangerschap

U kunt me reeds contacteren van zodra je zwanger bent. Via een bloedafname kan ik de zwangerschap bevestigen. 

Tijdens het eerste consult zal ik een dossier aanmaken en uitleggen hoe ik werk en waarvoor je op mij beroep kan doen.

In een prenataal consult ga ik luisteren naar de harttonen van de baby, de groei van de baarmoeder opvolgen, de ligging van de baby nagaan, bloeddruk controleren, urinecontrole en jouw gewicht opvolgen. Naast het medische luik neem ik uitgebreid de tijd om al jouw vragen te beantwoorden en jouw voldoende te informeren. 

Naar het einde van de zwangerschap neem ik ruim de tijd om jou en je partner voor te bereiden op de bevalling. Ik ga alles verduidelijken door het gebruik van foto's. Zo kan je gerust en ge├»nformeerd de laatste weken/dagen ingaan. 

In de zwangerschap heb je recht op 12 consulten. 

De arbeid

Indien je wenst om een groot deel van jouw arbeid thuis te doen, kan je ook beroep doen op mij. 

Tijdens het pad naar de bevalling help ik jullie graag door tips te geven over verschillende houdingen en hoe je jouw contracties goed kan opvangen. Samen gaan we opzoek naar de manier waarbij jij jou het comfortabelst voelt. 

Ook medisch sta ik je bij door regelmatig de harttonen van de baby te controleren, jouw bloeddruk te nemen en de ontsluiting na te gaan. Op deze manier kan je op de gepaste moment vertrekken naar het ziekenhuis. 


Postnataal

Na jouw verblijf in het ziekenhuis kan je rekenen op mij voor de opvolging aan huis. U kan ervoor kiezen, mits de toestemming van de artsen, om onmiddellijk naar huis te gaan of te verblijven op de materniteit. Eens je thuis bent kom ik graag langs om te horen hoe alles is verlopen en jullie kleine spruit te bewonderen. 

In deze periode sta ik jullie bij met raad en daad en geef ik de nodige tips bij de verzorging van de baby. Ik ga de baby wegen en het algemeen welzijn van de baby observeren. De hielprik kan ook door mij thuis worden uitgevoerd. Naast de controle van de baby, ga ik ook jou opvolgen. Dit houdt in dat ik jouw bloeddruk, stand van de baarmoeder, bloedverlies... ga controleren. 

U kan bij mij ook terecht voor hulp bij de voeding van de baby. Zowel in het begin bij de borst- of kunstvoeding als later bij het opstarten van de vaste voeding. 

Voor meer informatie mag u mij gerust contacteren.